Tyskland

Württemberg

Rainer Schnaitmann (ØKO)

"En slags tysk DRC, grønkrydret og fuld af gammel japansk soja, et strejf af diesel og livligt prikkende kulsyre, og direkte tygbar eller crunchy tannin under en slank, catwalk-agtig ynde. Dagens mest personlige og i min mund elskelige vin. 12,3 % alkohol, men druerne må have siddet under den perfekt solstråle, for vinen er sprødmør! Danske importører: IMPORTER HAM VENLIGST!!" 

Sådan skriver Gastros vinredaktør René Langdahl Jørgensen om Rainer Schnaitmanns Spätburgunder Fellbacher Lämmler GG 2014 i forbindelse med en masterclass med MW Anne Krebiehl i foråret 2018 på Vinakademiet i København. Jeg havde selv fornøjelsen af at have Langdahl som underviser på Vinakademiet, da jeg tog min uddannelse som sommelier i 2010. Det er ingen hemmelighed, at jeg ser et stort lys i Langdahl, som afgjort må regnes for at være en af Danmarks bedste vineksperter. Selv deltog jeg desværre ikke i førnævnte masterclass, men når Langdahl skriver som han gør,  greb jeg straks knoglen og ringede til Rainer Schnaitmann og adresserede ham med "einen schönen guten Tag Herr Schnaitmann"

Da jeg selv fik smagt på vinene, var jeg heller ikke i tvivl. Lige fra Rainer Schnaitmanns entré-vine Steinwiege til mellemniveauet Simonroth og topvinene Lämmler er hans vine - og særligt pinot´erne /spätburgunderne - fuldstændig exceptionelle. Jeg har i flere sammenhænge serveret disse vine blindt for sommelierer og andre trænede smagere. Stort set alle gætter, at der er tale om stor Gevrey-Chambertin eller Chambolle-Musigny allerede på Schnaitmanns mellemniveau til blot 350,-  Senest gik det til en smagning i Århus ud over Lucien Le Moine Les Cazetieres 07 til 3-4 gange prisen, som blev slået blindt. Endnu vildere er det med Schnaitmanns topvin, der ifm. en anden stor Bourgogne-smagning (udelukkende Grand Cru) i Odense i 2019, hvor selskabet også var enige om, at Schnaitmanns Lämmler GG 2016 var aftenens bedste. Hér udtrykte en  begejstret deltagende vinjournalist:

"Det er så med afstand den bedste tyske rødvin, jeg nogensinde har smagt!

Ja, der er sandelig sket meget med tysk pinot noir / Spätburgunder det seneste årti.