Om Korsholm Vin

Sommelier Jimmi Korsholm

Korsholm VIN startede import af vin i juni 2015 og ejes af Jimmi Korsholm. Fem år tidligere havde jeg færdiggjort uddannelsen til sommelier med topresultat ved Vinakademiet i København. Siden har jeg afholdt talrige vinsmagninger, afholdt vinkurser og skrevet om vin for forskellige magasiner. Oprindeligt er jeg uddannet cand.scient og arbejdede som gymnasielærer på delt tid men pga. travlhed med vinimporten er jeg stoppet med at undervise i Svendborg.

Jeg har gennem årene været heldig at smage rigtig mange forskellige vine lige fra de billige til de meget dyre. Denne erfaring har, sammen med talrige andre smagninger heriblandt også blind-smagninger og konkurrencer, gjort mig i stand til at købe vine ind, som jeg synes, har særlig godt pris-kvalitets-forhold. Vinene finder jeg oftest på vinmesser i såvel ind- som udland eller på udenlandsrejser.

Sortimentet er primært fra Frankrig og Tyskland men også nyere vinlande som Canada er vi stolte af at kunne repræsentere. Sloganet ”Vi sætter lys på fremtidens vine” tager afsæt i dels nye upcoming vinområder, biodynamik/økologi og anderledes måder at lave vine på. Det bliver dog aldrig på kompromis af smagen og kvaliteten af vinene. Vi sælger således kun vine, som vi selv synes er fantastiske, og som vi selv ynder at drikke i store slurke.