Spätburgunder Lämmler GG

Årgang:

2020 og 2021

Område:

Württemberg

Producent:

Rainer Schnaitmann (ØKO)

René Langdahl Jørgensens anmeldelse d. 25.8.23

Spätburgunder Lämmler 2020: Grønkrydret og moderne tysk stil. Friskhedsfokus, stevnsbær, tranebær og bragende udadvendt. Modenhed og burgundiske mindelser, Dujac-stil. Knitrende syre, tannin som maste kirsebærsten og pikant urtekrydring og modig bitterhed til sidst. Elegance, elegance… 94 point.

Spätburgunder Lämmler 2021: Fadprøve og ikke færdig, men så glæder jeg mig til den færdige vin (bliver frigivet af VDP d. 1.9.23). Udtalt moderne gevrey-chambertin-udtryk, fuld af små knuste jordbær, kvas og grene, lakrids, bjesk, soja og lidt mere markant tannin end 20eren. Syren råber og skriger, men den er fuldt acceptabel – vi er i Württemberg min ven! Frisk, frugtig, elegant og både simpelt læskende og tankeprovokerende dyb. 94-95 point.

 

Den årlige allokation af Schnaitmanns topvin Lämmler til Danmark er på blot 60 fl. Der skete imidlertid det, at den amerikanske importør af Schnaitmann var udfordret på sin årlige allokation, og det betød, at jeg fik lov til at købe 180 flasker ekstra det år. Jeg fik således helt ekstraordinært tildelt 240 flasker svarende til 1/4 af Rainers årlige produktion af Lämmler Spätburgunder. Til 600,- tænker man uvilkårligt…det kan jeg få god Bourgogne for. Og det er også rigtigt, men dette smager altså af mere…sagde importøren 😉

600 kr. /stk.