Italien

Toscana

Poggio Cagnano

I´M GONNA BUY IT ALL!!! Sådan lød det fra diverse amerikanske importører, da de smagte vinene fra den unge vinmager Alessandro Gobbetti på vinmesse i Firenze i februar lige før verden gik af lave. Vinene fra Poggio Cagnano fordelt på blot 2 hektarer er dyrket i 500 meters højde i det sydvestlige hjørne af Toscana (og stadig kystnære) er kølige, friske, nærmest saltholdige med lav alkohol og ditto sulfit, passer perfekt ind i Korsholms sortiment.
Vinhusets marker har været under omlægning og er certificeret økologisk fra 2019. Den årlige produktion er på knap 10.000 flasker. Jeg må hele tiden kæmpe med andre internationale importører om at få fat i de små mængder og er derfor desto ekstra stolt af at kunne præsentere hele serien af hans 7 forskellige vine fordelt på to mousserende (Ancestrale), en rosé, en hvid og 3 røde på hhv. Ciliegiolo/Merlot, Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Ganske enkelt helt utrolige (supertusc)-vine, han producerer.

Fontalsalice

Fantastisk Toscana-vin til prisen