2021
150 kr.
"Schätzel er en af de mest spændende og interessante vinmagere i den nye udvikling af tysk vinkultur"...sådan skriver MW Stephan Reinhardt (Robert Parker) om Kai Schätzel. Mad- og vinmagasinet Gastros egen René Langdahl Jørgensen kalder i "Årets bedste vine 2019" sit besøg hos Kai for årets mest mindeværdige kælderbesøg. Inden denne artikel havde jeg selv besøgt Schätzel med 9 andre sommelier i foråret, og begejstringen ville ingen ende tage. Kai er detaljernes mester og har på rekordtid opnået nærmest kultstatus for sine vine - ikke blot de tørre - men så sandelig også de halvtørre i form af KabiNett og ikke mindst GG Pettenthal. Selve familien har dyrket vin i 650 år men siden 2007 har Kai stået i spidsen for Weingut Schätzel. Kai selv begyndte allerede sit kælderarbejde i 1996 samtidig med, at han passede studierne. Dengang var familiedomænet blot 5 ha fordelt på Heiligenbaum, Hipping, Ölberg og Pettenthal, primært beplantet med riesling men også med Spätburgunder og Silvaner. Sidstnævnte udgør en milepæl for naturvine på Silvaner i form af hans Querkopf fra grand-cru-marken (GG) Nackenheim. I dag er det samlede markareal vokset til 14 ha. Markerne dyrkes med stor omtanke og efter at være vendt gradvist tilbage til gamle traditionelle vinifikationsmetoder i kælderen, har Kai de seneste år eksperimenteret og optimeret på så sikker vis, at visse anmeldere i dag kalder vinene for skræmmende gode!!! Macerationstiden varier men er oftest 24 timer før presning, hvorefter de spontangæres færdige i store 600-1.200 liters brugte træfade med efterfølgende betragtelig bærmekontakt.
2021
150 kr.
2019
1200 kr.
2019
500 kr.
2015
175 kr.
2016
175 kr.
2019
150 kr.
33 cl.
50 kr.
2015
300 kr.
2017
175 kr.
2016
350 kr.
2017
150 kr.
2021
149 kr.
2021
129 kr.
2021
100 kr.