Dette er ganske enkelt flydende guld på flaske. Icewine laves ved at plukke druerne, når de er frosne, så man kan holde vandet tilbage, når druerne presses, så kun den sukkerholdige væske løber fra. Jeg husker selv, hvordan min far altid frøs et juicekarton ned, inden vi skulle på strandtur om sommeren, for så at bruge juicen som køleelement til vores picnickurv. Min bror og jeg kunne sjældent vente med at drikke fra kartonet, som endnu ikke var tøet helt op. I starten fik vi presset den mest sukkerholdige og koncentrerede most ud. Senere når vi havde glemt alt om juicen og ville drikke det sidste, var der næsten kun vand tilbage. Det er på samme måde med icewine, hvor vi kun nyder det mest rene og sukkerholdige koncentrat. Vinen er med hele 203 gram restsukker per liter ganske sød men bakkes op af den syre, som Riesling tilfører. Smagen er som flydende bivoks, viskøs akaciehonning og blomstrede noter. I sandhed en specialitet ud over det sædvanlige, som alle bør unde sig selv at prøve. Server den iskold til desserter og måske endda foie gras.