Engelsk Blanc de Blanc når det er allerbedst og i min optik selve DNA´et i engelsk mousserende vin! Denne BdB bliver serveret på et hav af Michelin- og andre top-restauranter som Geranium, Henne Kirkeby Kro, Domestic, Falsled Kro, Alimemtum m.fl. Indtil for få år siden var dette topvinen fra GUSBOURNE på 100 % Chardonnay. Jeg ynder at drille diverse sommelierer ved at servere den blindt for dem, hvor langt størstedelen gætter stor BdB Champagne. Den tidligere 2018-årgang opnåede hele 97 point af Decanter, som mig bekendt er det højeste antal point, nogen engelsk vin nogensinde har fået.
Druerne stammer fra Bourgogne-kloner og har efter malolaktisk gæring ligget 39 måneder på gærresterne. pH 2,96 og 7,5 gram restsukker per liter. Resultatet er en frisk vin med aromaer af grønne æbler, citrus, lime, mineralitet og tarte tatin med den fineste mousse og virkelig lang eftersmag. Lyt til René Langdahl Jørgensens og Jonas Landins beskrivelse af vinen her: https://vinforbegyndere.libsyn.com/30-england-mousserende-blanc-de-blanc-og-ros-samt-en-pinot-noir-stillevin