Indtil for få år siden var dette topvinen fra GUSBOURNE på 100 % Chardonnay. Danmarks bedste sommelier under 30 år og nordisk mester for sommelierer Jonathon Gouveia har fulgt den siden dens ankomst til Danmark i 2015 siden (årg. 2010), og da han smagte denne 2015-årgang udbrød han spontant “den har aldrig smagt bedre”. Jeg som importør vil gerne lægge hovedet på blokken og tilføje, at dette er den bedste mousserende vin, jeg nogensinde har smagt fra England og ynder da ofte at drille diverse sommelierer ved at servere den blindt, hvor langt størstedelen gætter stor champagne. Og lyder det for meget af “ananas” i egen importør-juice, så bakker Decanter mig op ved at have tildelt netop denne vin i 2018-årgang hele 97 point, som mig bekendt er det højeste antal point, nogen engelsk vin nogensinde har fået.
Druerne stammer fra Bourgogne-kloner og har efter malolaktisk gæring ligget 36 måneder på gærresterne. Resultatet er en frisk vin med aromaer af grønne æbler, citrus, lime, mineralitet og tarte tatin med den fineste mousse og virkelig lang eftersmag. Er du til god champagne – så bør du prøve den!