Med over 10.000 solgte vine af denne variant om året er denne vin vores suverænt mest efterspurgte vin i sortiment. Den serveres på en række restauranter i både Danmark og Island. Som eneste vin nogensinde nåede den hele 1½ år på Michelin-restauranten Kokkeriets vinmenu, ligesom den i sommeren 2018 blev udnævnt til “Bedste grill-rødvin” til Københavns Vinfestival. Anders Lund Madsen kontaktede mig også – særdeles begejstret efter mødet med denne anderledes spændende vin på en restaurant i Reykjavik, som jeg leverer til. Baco Noir er druens navn og en krydsning af de to forskellige druefamilier med samme fornavn “Vitis” men forskellige efternavne; hhv. Vinefera og Riparia. M.a.o. har den europæisk og en amerikansk forælder. Vinen byder på masser af lækker saftighed, flot frugtsyre kombineret med krydret “vildskab”, der stammer fra krydsningen. En helt igennem spændende vin, der vækker både stor opsigt og begejstring for såvel kendere som novicer i vinverdenen. SKAL PRØVES!