Egentlig troede jeg ikke, at jeg nogensinde skulle importere vin fra Apulien, men så stødte jeg på Gregory Perruccis vine fra den sydlige del af Støvlelandet. Når jeg hidtil havde undgået dem, skyldtes det, at alle de vine, jeg hidtil havde smagt var syreforladte, flade og tangerende kvabsede. Gregory havde sin læretid hos kultproducenten Ridge Vineyards i Napa Californien, hvor man virkelig har styr på sin Zinfandel eller Primotivo som den kaldes i Apulien. Han er af flere internationale vinskribenter udnævnt til at være en sand pioner og en af de mest betydningsfulde vindyrkere med æren for at have løftet syden til nye højder.
Anarkos består ikke kun af Primotivo men også den ”sort-elskende” Negroamaro-drue samt Malvasia. Nok er vinen ganske sødmefuld og skriger på alle klassiske ovn-bagte/tomatbaserede italienske retter, men forskellen på denne og mange andre vine fra Apulien er, at denne vin har en intakt frugtsyre, som giver rankhed. Serverer den ved 12-14 grader, hvis du ønsker sødmen endnu mere tæmmet til førnævnte