Altaripa Rosso

Årgang:

2016

Område:

Toscana

Producent:

Poggio Cagnano

Denne skønne vin er lavet på 100 % Sangiovese stammer fra stokke planet i 2005 i 450 meters højde. Jordbunden består af 75 % sand, 15 % silt og 10 % ler. Vinen har gæret og macereret 18 dage med daglig “pres af hatten” og “pumping over” med ønsket om delikat men fuld ekstraktion. Har lagret 1 år i 300 L Barrique heraf 25 % nye. Det er først og fremmest frugtsyreindholdet der spiller første violin med en noget afdæmpet tannin. Vinen egner sig faktisk ikke til at blive drukket nu men besidder derimod et gigantisk potentiale trods den ret lave pris. Af de i alt 2.200 producerede og nummererede vine i denne mesterlige årgang 2016, sikrede jeg mig 1/10 af årets høst. Personligt glæder jeg mig til at begynde at åbne disse vine fra 2030.

250 kr. /stk.