Østrig

Østrig som vinland har måske verdens højeste bundniveau. Der er således sket meget siden kølervæskeskandalen tilbage i 1985. De østrigske vine er fyldt med personlighed. De kan minde om tyske vine med tyngden fra Alsace suppleret med nabolandet Ungarns krydrede aromaer afhængig af, hvor i Østrig, man befinder sig. Hertil ses ofte en germansk rankhed, som alt sammen gør, at vi hos Korsholm VIN er meget begejstrede for østrigsk vin.

 

Burgenland

Toni Hartl

Vi fra Korsholm VIN er faldet for den biodynamiske producent Toni Hartl i Burgenland nær grænsen til Ungarn ca. 25 km sydøst for Wien. Området er Østrigs varmeste (og for varmt til Riesling). Trods den relative høje varme er vinene fyldt med mineralitet og ofte en delitkat let-saltet udgang, som bl.a. skyldes et højt indhold af jern i undergrunden. Det er således hér, man finder bjergkæden Leithaberg, hvor Toni via sine 23 ha unikke jordbundsforhold kan udtrykke sine terroir-prægede vine.

Hartl Chardonnay Leithaberg

2014

175 kr.

Blaufränkisch Leithaberg DAC

2013

150 kr.

Syrah Thenau

2012

250 kr.

Burgenland

Heinrich

Helt i det sydøstlige hjørne af Østrig på grænsen til det ungarske rødvinsdistrikt Sopron,  ligger Weingut Heinrich i byen Gols i regionen Neusiedlersee. Heinrich har 60 ha økologisk- og biodynamiskdyrkede vinmarker. Vinene er spontangærede, ufiltrerede og uden tilsætning af svovl i tråd med vinmageren Gernot Heinrichs ønske om at lave naturlige vine, der bl.a. af magasinet Falstaff er blevet kåret til årets vinmager. Første gang Korsholm mødte Gernot Heinrich var på verdens største vinmesse Prowein i Düsseldorf i foråret 2017 - selv samme vinmesse, der med mødet af Henry of Pelham to år tidligere - gjorde, at jeg startede min vinimport. På samme måde som Pelham var dén største oplevelse på vinmessen dengang, var mødet med Heinrich ubetinget dette års største vinoplevelse. Gernots vine er så puristiske, så slående og udtryksfulde, at jeg er ovenud begejstret for at kunne præsentere hans vine i mit sortiment.

Rosé Freyheit

2016

175 kr.

Roter Traminer

2015

275 kr.

Graue Freyheit

2015

250 kr.