Danmark

Siden 2000 har Danmark været anerkendt af EU som vinland. I dag er der mere end 50 danske professionelle vinavlere og mere end 1.000 hobbyavlere. Vores klima er køligt, og det resulterer i friske vine med flot frugtsyre. På samme måde, som vi er kendt ude i den store verden for at producere lækre friske æbler med godt syrebid, nyder flere og flere danske vinproducenter stor anerkendelse også uden for Danmark. Nok hedder druerne noget andet end dem vi kender og vinene er primært hvide, men vi gør det godt! Hos Korsholm VIN er vi stolte af at kunne præsentere Galsgaard Vin fra Falster.

Falster

På Falster nyder de, lige som andre sydligt- og kystnærebeliggende områder i Danmark, godt af stabiliteten i temperaturen, som sikrer en længere modningsperiode. De flere dage med højere temperaturer kombineret med et stadig stigende antal solskinstimer i Danmark sikrer tilstrækkelig tid til, at druerne kan nå at modne sig tilstrækkeligt til at give sunde druer, der i sidste ende bliver til gode og friske vine. Den sydlige af Danmark oplever også voksende interesse fra især franske og italienske vinhuse, der er på udkig efter jorde til fremtidig vinproduktion.

Galsgaard

Fra svineri til vineri. Så kort kan det udtrykkes med Galsgaard Vin, som ligger placeret i Nørre Alslev på Falster. Omlæggelsen fandt sted i 1999 med en hektar vinjord hovedsageligt bestående af grønne druer. Mængden er således yderst begrænset. Til gengæld er kvaliteten helt i top og et glimrende eksempel på, at dansk vin gennem årene skal medregnes på niveau med andre gode vinproducerende lande. Lille mængde og høj kvalitet har hidtil betydet høje priser. Hos Korsholm VIN er vi glade for at kunne præsentere ægte cool-climate vin fra Danmark af den kvalitet tilmed til så lav en pris.

Zalas Perle (HVID)

2013

100 kr.

Zalas Perle (HVID)

2008

100 kr.