Canada

Canada som vinland virker som en overraskelse for mange. Hos Korsholm VIN blev vi selv meget positivt overrasket, da vi første gang smagte de gyldne canadiske dråber. Til trods for køligheden i store dele af året, formår de som få andre koldklima-lande at dyrke vine med en fortryllende kombination af syre og saftighed, som skaber fans i hobetal.

Ontario

Til trods for at Ontario ligger på samme breddegrad som Toscana, så influerer de meget kolde polarvinde fra Arktis i Nord druerne i en sådan grad, at deres vine besidder en sjældent set kombination af saftighed og friskhed. Modningsperioden er relativ kort, men de store søer i Ontario, heriblandt Niagra, fungerer som varmeregulatorer og sikrer et mere fordelagtigt høsttidspunkt ind i efteråret. I vintermånederne er der frostgaranti, så de hvert år kan fremstille den legendariske icewine, som bedst beskrives som flydende guld på flaske.  

Henry of Pelham

”Great Wine is Grown not Made”: lyder Henry of Pelhams motto, som ligger ca. 650 km fra New York i den sydøstlige del af OntarioUd over at producere fortryllende Riesling, er Henry of Pelham garant for Canadas bedste rødvin på Baco Noir (iflg. Hugh Johnson), som også er den mest solgte vin hos Korsholm VIN. Baco Noir er en nordamerikansk specialitet – en såkaldt hybrid mellem Vitis Vinefera og Vitis Reparia. Dertil kommer husets top Pinot Noir, der smager som stor Pinot fra Oregon men til en billigere pris og endeligt husets fabelagtige icewine. 

Baco Noir Classic

2017

150 kr.

Baco Noir Old Vines

2016

200 kr.

Cuvée Catharine Sparkling Brut

NV

250 kr.

Riesling Classic

2016

150 kr.

Riesling Reserve

2009

200 kr.

Baco Noir Speck Family Reserve

2014

250 kr.

Riesling Speck Family Reserve

2013

250 kr.

Pinot Noir Speck Family Reserve

2016

300 kr.

Riesling Icewine (375 ml)

2014

350 kr.